Webhotelli y Oheispalvelut

Webhotelli ei suinkaan tarkoita webistä varattua hotellia lomamatkalle, vaan palvelua, josta yritykset voivat vuokrata muistitilaa palveluntarjoajan verkkopalvelimelta. Näin ollen yrityksen ei itse tarvitse ostaa kalliita servereitä. Ostaminen voisikin olla suuri investointi, sillä serverit vaativat asianmuikaisen huoltamisen ja viruksentorjunnan, jotta hakkerit eivät pääse käsiksi yrityksen arkaluontoisiin tietoihin.

Oheispalvelut

Monet webhotellien palveluntarjoajat tarjoavat muistin lisäksi useita oheistuotteita ja palveluita. Ne voivat muun muassa tarjota tietotekniikka laitteita ja servereitä yritykseen, sekä huolehtia niiden huollosta sekä viruksentorjunnasta. Peruspakettiin kuuluu yleensä perustyökalut. Esimerkiksi useat yritykset, jotka luovat nettisivuja, tarjoavat lisäksi palvelua, jossa asiakas voi itse luoda omat nettisivunsa helppojen valmiiksiluotujen mallisivujen avulla. Tämän lisäksi yritys vuokraa muistia sivujen tallentamiseen. Asiakas maksaa tietyn summan vuodessa sekä nettisivujen mallista että käyttämästään muistista palveluntarjoajan serverillä. Muita oheispalveluita voivat olla sähköposti-osoite, sähköpostilistojen ylläpitomahdollisuus tai erilaiset sovellukset, jotka helpottavat verkkosivujen ja -palveluiden ylläpitoa.

Tietoturvaan erikoistuneet yritykset

Tavallisten webhotellien lisäksi on olemassa lukuisia tietoturvaan erikoistuneita yrityksiä, jotka tarjoavat webhotellien tyylistä palvelua. Asiakasyrityksen serverit ovat siis tietoturvaan erikoituneen yrityksen servereitä, joista tämä yritys laskuttaa asiakasyritystä. Tämän lisäksi tällaiset yritykset tarjoavat asiakasyrityksille tietoturvaa sen operatiivisille tiedoille, kuten laskutus-, kirjanpito- ja pankkitiedoille.

Käyttö suosittua

Webhotellien käyttö on nykypäivänä suuressa suosiossa niin yksityisten kansalaisten kuin erilaisten organisaatioiden tai yritystenkin keskuudessa. Webhotellit mahdollistavat omat nettisivut vaivatta ja helposti, ilman suurempaa investointia. Monelle pienelle sekä keskisuurelle yritykselle webhotelli, joka tarjoaa tietoturvaratkaisuja, on suuri helpotus ja vaatii vähemmän resursseja yritykseltä. Yritys voi keskittyä core-businekseensä ja webhotelli hoitaa teknisen puolen.