Kotisivujen tekeminen

Kotisivujen tekeminen ja ylläpitäminen on ollut hurjassa nousussa viime vuosinakin, varsinkin yksityisten kansalaisten parissa. Yritykset jo tietävätkin, että kotisivut tulee nykypäivänä olla tai muuten putoaa nykypäivän busineksen kelkasta. Yrityksen pitää näkyä ja olla helposti löydettävissä internetissä. Samalla kun kiinnostus omiin kotisivuihin on noussut, on myös palvelun tarjonta kasvanut. On olemassa webhotelleja, jotka tekevät jopa sivut puolestasi ja vuokraavat serverin sivujen lataamiseen. Lisää webbihotelleista voit lukea artikkelissa webhotellit.

Helppo tapa tehdä kotisivut

Jos ajatellaan kotisivujen tekemistä henkilökohtaisella tasolla, kaikkein helpointa se on esimerkiksi wordpressin tai blogspotin sekä muiden samankaltaisten palveluntarjoajien kautta. Esimerkiksi WordPressissä kotisivujen tekemisen voi aloittaa vaivatta ja jopa ilmaiseksi.Wordpress ohjaa tekijää ja antaa vaihtoehtoja miten toimia. Pohjamalleja on tuhansia. Osa näistä on ilmaisia, hienommat ja enemmän suunnittelua vaatineet ovat maksullisia, mutta oston ja maksun voi tehdä käden käänteessä ja jatkaa sivujensa laatimista. Et tarvitse Adoben Dream Weaveriä tai muita samankaltaisia ohjelmia jotta voit luoda tekstiä, koska se tulee wordpressin mukana.Jossain vaiheessa tulee eteen domainin hankkiminen. Sitä varten pitäisi olla mietittynä minkä nimen sivustollensa haluaa sekä olla ostettuna domain. On myös mahdollista käyttää esimerkiksi wordpressistä saatavaa osoitetta, joka on muotoa www.ellanpullat.wordpress.fi eikä www.ellanpullat.fi. Domainin voi ostaa usein webhotellien oheispalveluista tai domaineja myyviltä tahoilta.

Mitä pitää miettiä kotisivuja laadittaessa

Yhteenvetona voidaan vielä selvittää, mitä pitää miettiä kotisivuja laatiessa. Aluksi tulee pohtia millä pohjalla kotisivut tehdään. Käytetäänkö WordPressiä, Blogspotia tai muuta samankaltaista palvelua vai ostanko palvelun nettisivujen tekijältä, joka luo sen suoraan koodaamalla. Kun sivusto on olemassa, tulee sinne lisätä sisältöä. Nyt tuleekin pohtia, aikooko itse kirjoitaa sivuille vai haluaako, että joku tekee sen puolestaan. Ja on tietysti tärkeää tietää, millaisen sivuston haluaa.Domainnimi tulee pohtia myöskin. Haluaako oman domainin, vsi haluaako käyttää esimerkiksi WordPressin automaattista verkko-osoitetta. Myö webhotelli tulee valita huolella.